Laatste verzorging en opbaren

 

Eén van de eerste dingen die moet gebeuren is de laatste verzorging, dit houdt in het wassen en kleden van de overledene. Dit kunt u geheel aan ons overlaten. Wat nog steeds niet iedereen weet, is dat je de laatste verzorging van je dierbare zelf mag doen, samen met ons verzorgteam en dat het helemaal niet eng is. Mensen die hierbij geholpen hebben, ervaren het als een verrijking, die zij niet hadden willen missen. Voor de laatste keer je geliefde verzorgen geeft heel veel voldoening en troost.
 Maar ook als u dat niet wilt doen, is het erbij zijn, door bijvoorbeeld,het uitzoeken en aangeven van de kleding een goede manier om met de rouwverwerking te beginnen. Deze ogenblikken zijn erg dierbaar !

 

Ook is het mogelijk om de overledene een lichte vorm van balseming te geven door middel van thanatopraxie. Thanatopraxie is een lichte balseming die uitgevoerd wordt door speciaal daarvoor opgeleide thanatopracteurs. Deze specialistische, conserverende behandeling kan ook in de thuissituatie uitgevoerd worden. Het Koestermoment kan dit voor u verzorgen. Wanneer hiervoor gekozen wordt, is het niet nodig om het lichaam verder te koelen. Zelfs als er sprake is van zeer warm weer of een hoge binnentemperatuur.

 

U kunt uw dierbare naar huis laten komen of thuis houden om in uw eigen omgeving afscheid te nemen. Dit kan op bed, op een baarplank of in een kist, mand of wade. Voor een eventuele thuisopbaring nemen wij de benodigde spullen mee, zoals bijvoorbeeld een bedkoeling en eventueel een kamerscherm.

 

Wellicht kiest u liever voor een uitvaartcentrum met de mogelijkheid om op afspraak de overledene te bezoeken of een afscheidskamer waar u 24 uur per dag of op afspraak naar toe kunt. Wilt u aan familie en vrienden de mogelijkheid geven tot afscheid nemen van uw dierbare dan kunnen wij de ontvangst van uw gasten verzorgen.

 

 

AFSCHEIDSLOCATIES

 

Meer informatie kunt u vinden op de site van Zoom- en Zegestede.

Wilt u het muziekboek bekijken ?

Bloemen

 

 

 

In Nederland zijn een uitvaart en bloemen veelal aan elkaar verbonden. Op een verdrietig moment als een begrafenis of crematie geven bloemen uiting aan de liefde en respect voor de overledene. In deze vorm zijn bloemen een middel om de overledene te eren tijdens een moeilijk afscheidsmoment.

Naast blijde momenten, mogen bloemen ook op hun plaats zijn tijdens verdrietige perioden in het leven.

 

Er is veel keuze in rouwwerk. Zo houden veel mensen van witte bloemen op een begrafenis. Anderen laten juist graag kleurige bloemen verwerken in een rouwarrangement of rouwboeket. Sommige mensen voegen een persoonlijk item toe aan een rouwstuk, zoals een tennisracket of een knuffel als het een begrafenis voor een kindje betreft. Terwijl een aantal voor bloemwerk in een speciale vorm kiest, bijvoorbeeld een vlinder of een krans. Je kunt kiezen voor kistbedekking of voor rouwboeketten die bij een kist worden neergezet. Er is geen goed of fout; het is uw keuze!

condoleance register tekenen

 

Wij bieden u de gelegenheid om de gasten te laten tekenen op een koesterkaartje.

Na afloop van de plechtigheid ontvangt u van ons de koesterkaartjes in een passend doosje.

Uiteraard mag u ook gebruik maken van het traditionele condoleance-boek.

 

 

 

vervoer

 

 

 

 

 

Ik maak gebruik van de dienstverlening van een professioneel vervoersbedrijf. Om dit tot in de puntjes te verzorgen beschikken zij over diverse rouwauto’s en stijlvolle volgauto’s. De chauffeurs staan garant voor discretie, begrip en medeleven.

 

Daarnaast kan ik u informeren over ander bijzonder vervoer voor op de dag van de uitvaart. U kunt hierbij denken aan een uitvaartbus, Mini-Cooper of uitvaartfiets…maar u mag de overledene ook zelf vervoeren.

Dag en nacht bereikbaar: 06 1414 3263

Het Koestermoment

uitvaartzorg

Shirley van Overveld

Kinderbaantje 9

4651 XX  Steenbergen

  uitvaartzorg@hetkoestermoment.nl

Dag en nacht bereikbaar

Tel: 06 1414 3263

KVK NR: 70438641

www.qwiebus.nl

Privacyverklaring